Fototapeter

Att investera i en fototapet av ett unikt motiv har blivit allt mer populärt genom åren. Med stor frihet kan du välja precis det fotot som tilltalar dig och omgivningen. Gillar du att inreda modernt med mycket svart och vitt då kan väggen i hallen se riktigt bra ut om du trycker ett foto på dig tillsammans med din familj, det är absolut mycket bättre än en vanlig tapet med enbart några färger och mönster. Med stor frihet kan du dekorera dina väggar med foton av precis vad du känner för. Den traditionella tapeten lever fortfarande men om 5 år tror vi personligen att den är allt mindre populär. Vi har gjort en analys av produkten och det positiva är att du som kund har väldigt många val möjligheter. Det finns flera tryckerier på nätet som säljer kundanpassade fototapeter med eget tryck eller motiv via deras galleri därmed pressas även priset och plötsligt har du råd att inreda en hel vägg efter din egen fantasi. En av de bästa anledningarna till att skapa en fototapet är framförallt att det är super häftigt. Förvänta dig många positiva kommentarer och även om fototapet inte är något nytt i Sverige så är det fortfarande unikt. Hos uppsalafototapet.se kan du hitta bra motiv som kommer sätta fart på din fantasi.

Fototapet utbud

Det finns ett stort utbud och varianter av fototapeter man kan beställa men de mest kända & populäraste är nog;

  • Standardtapet – En av de billigaste varianter och klassas som den klassiska tapeten. Kvalitén är inte dålig men kan även inte klassas som bra utan mer som ”ok”
  • Premium – En dyrare variant av fototapet med högre kvalitet och bättre färgnyanser. En bra långsiktig och kostnadseffektiv investering.
  • Självhäftande tapet – Relativ bra produkt och verkligen uppskattad. Enkelt att sätta upp på väggen eftersom materialet är självhäftande samt du slipper även köpa tapet lim.

Vill du beställa fototapet?

Det är viktigt att beskära tapeten i kombination till väggen. Stressa inte igenom att skapa en beställning utan det är viktigt att du har bra koll på måtten på väggen samt att överkant och nederkant blir korrekt beskurna. Majoriteten av tryckerier levererar fototapeten i standardstorlek därför är det viktigt att skräddarsy dina egna mått med bra marginaler. Detta kan innebära längre leveranstid om du inte kontaktar företaget i förväg för en expressleverans i förmån mot dina egna tid, speciellt om du ska beställa flera fototapeter från samma tryckeri.

fototapet vägg

Är du osäker på hur slut resultat kommer att se ut då kan du ta en bild på väggen och testa din egna layout i Photoshop. Pixlar och kvalitet är även en viktig faktor, visst finns risken till att din fototapet blir lite pixlig men tänk dig själv, oftast brukar man betrakta en fototapet eller fondvägg ett par meter ifrån och då ser man helheten på ett korrekt sätt. Är du osäker om ditt foto inte är tillräckligt högupplöst då kan du alltid kontakta företagets support avdelning för att få en snabbanalys. Ett tips är att fotografiet är i minimum 300dpi och i vektor format. Vill du läsa mer om höstens fototapet tema då kan du besöka Aftonbladets tapetguide.