Oljemålningar

Oljemålning är en teknik som använder pigment dvs. färgpulver och blandar det med torr olja exempelvis linolja. Färgerna är ljusbeständiga och kan läggas så att de blir täckande och genomskinliga s.k. pastost eller ett tunt lager men samtidigt så att de inte går igenom varandra. På så sätt får konstverket en mycket fin valör övergång. Genom att applicera ett genomskinligt skick som heter fernissa så ökar hållbarheten enormt. En populär aspekt bland oljemålningar är att det hemlighåller ett mystiskt budskap av konstnären eftersom att det är svårt att se konjekturerna.

I prestation då tidigt utvecklad renässans var igång så var en målare inte konstnär utan i själva verket en hantverkare och denne personen var medlem i en grupp precis som konditorerna och skomakarna. Att måla och teckna var dock inte tillräckligt under renässansen. Konstnären fick själv tillverka sina egna målarborstar och redskap på det som han skulle porträttera på och färger skapades utefter fyndiga idéer. Han hade även sin egen hantverkslokal med yrkeselever och debutanter.

Att beställa oljemålning på nätet

Numera så finns det en anpassad printer som skriver ut oljemålat motiv på exempelvis canvasduk. Sedan finns möjlighet att den lamineras också om man så önskar. För de som inte bryr sig något vidare om kvalité och så länge ingen expert befinner sig i rummet som kan se skillnaden mellan en väldigt dyr oljemålning och en gedigen så finns det möjlighet att låta tryckerier utföra arbetet. I modern tid kan med enkelhet ett printföretag printa ut oljemålningar genom att outsourca motivet till företag i Asien som faktiskt kan måla förhand så att man får den ”autentiska” känsla.

Dock finns det absolut ingen garanti att dessa ”konstnärer” i Asien är professionella eller har erfarna oljemåleri verkstad. Mer än troligt så gör de så bra arbete som de bara kan för att göra kunden tillräckligt nöjd. För de som inte gillar att ta den här riktningen så ska man akta sig för dessa ”fejkade oljemålning” som många tycks uttrycka det som.

Men i väldigt unika fall så kan man ha tur och finna en oljemålad tavla med ett enormt högt värde. En tavla köpt av en ordinarie medborgare i England år 2011 på en loppmarknad gjorde ett otroligt bra kap för under tusenlappen eftersom att enligt experter så sägs det vara ett original verk från konstnären Paul Cezanne värderat på hela 406 miljoner kronor (läs mer). Är man inte lika lyckligt lottad så finns det alltid kurser i Adobe Photoshop man kan studera där man kan lära sig att använda verktyget Art History Brush därmed lägga ett filter måla eller teckna så att verket ser historiskt ut. Detta verktyget är en av de bästa för att få en konstnärlig känsla om du funderar att ”test skapa” egna oljemålningar