Tavlor

Somliga tror att ett stilrent hem är snyggt och prydligt. Men det finns många som inte vet att lite färg i vardagen och speciellt på väggarna bidrar till en unik upplevelse i hemmet. Färgen vi menar är i form av tavlor som förgyller dagen med att sprida en varmare miljö. Atmosfären i rummet blir sig inte likt som tidigare och istället utvecklas till nya häpnadsväckande aspekter. T.ex. när man har besök så får man alltid se och höra nya reaktioner vilket i många fall ger ett positivt intryck.

Så kallad underutvecklade vita väggar får en ny funktion och nyans genom att inreda med tavlor som matchar inredningen i rummet. Fördelen med att skapa detta för sig själv är mer än bara en trevlig miljö. Man förhindrar även negativitet i form av depression och allmänt trötthet i kropp och själ. Färger ger en ljusare stämning i ens liv och kan omvandla ens dåliga dag till en någorlunda trevlig dag bara genom att ta en snabb blick på hur enastående och hur unik känslan är i rummet.

Att köpa vanliga tavlor

Bland den kändaste och vanligaste tavlan som unga människor hänger upp på sina väggar är zebra tavlan från IKEA. Många tycks fråga sig varför just den här tavlan blivit så populär genom åren men egentligen finns det inget korrekt svar. Skulle man vilja sätta prislappen lite högra så finns det självfallet många andra alternativ från andra butiker exempelvis Mio eller EM. Varför inte gå den konstnärliga vägen och söka sig till otroligt mer kändare verk så som The Persistence of Memory av Salvador Dalí som anses vara dyr och väldigt exklusiv konst. Eller lite mer traditionella och äldre verk från Vincent van Gogh och bland hans absolut kändaste verk dvs. Starry Night.

Varför betraktas konst som dyra verk undrar många människor. En vanlig trend är att ju äldre konst är desto dyrare blir det med tiden. En världens dyraste tavlor från Pablo Picasso såldes för mer än 617 miljoner kronor. Frågan är om det var värt priset dvs. om verket bokträts mer som konst än andra liknande verk. Alla har sina åsikter kring detta och det är en diskussion som aldrig tar slut men för den prislappen så anses hans konstverk ha bidragit till att höja ribban för många konstnärer.

Personliga tavlor

Idag finns det otroligt många alternativ ute på Internet när man vill beställa en tavla. Det s.k. personliga tavlor börjar bli en trend då många har en fantasi eller ett gammalt foto hemma i en låda som de vill förstora och sätta upp på väggen. Men hur fungerar det? Inte svårare än att ha en fil på datorn och ladda upp det på en hemsida, välja storlek och ett klick till så har man beställt sin egen personliga tavla. Personlighet uttrycks i mer än bara en ”cool tavla”. Det är viktigt att förstå att skillnaden är stor mellan vanliga tavlor och canvastavlor.

Kärlek, värme och ljus och alla färger gör det hela till en personlig egenskap när man går förbi väggen där verket står och hänger. Tavlan blir sin egen miljö och uttrycker sig själv genom personen som låg bakom motivet dvs. skaparen. En tavla är mer än bara tusen ord – det är hopp och ett begrepp som endast kan förklaras av personen som valde motivet.